Verloskundigen Viandenstraat

Website van de Verloskundigenpraktijk Viandenstraat Amersfoort


Kinderwensspreekuur

Als je zwanger wilt worden en het lijkt je fijn om daar met ons over te praten, dan kun je langskomen op het kinderwensspreekuur. Om een afspraak te maken, kun je ons bellen of mailen.
We vinden het fijn als jij en je partner van tevoren de Zwangerwijzer invullen. De ingevulde vragenlijst kun je naar ons mailen of een uitdraai ervan opsturen naar de praktijk.

Tijdens het spreekuur kijkt de verloskundige dan samen met jullie hoe eventuele risico’s kunnen worden verkleind of verholpen om de kans te vergroten dat je (gezond) zwanger wordt.
Daarnaast krijg je adviezen over het stoppen met voorbehoedsmiddelen en informatie over de menstruatiecyclus en vruchtbaarheid.
Verder wordt jullie medische geschiedenis besproken. Als iemand in jullie familie een erfelijke aandoening heeft, kan de verloskundige uitzoeken wat de kans is dat jullie toekomstige kindje die aandoening ook krijgt.

Vergoeding

Het is verstandig om van tevoren bij je zorgverzekeraar na te vragen of een bezoek aan het kinderwensspreekuur binnen je verzekering valt. Bij sommige verzekeringen wordt dit spreekuur helaas niet of gedeeltelijk vergoed.