Verloskundigen Viandenstraat

Website van de Verloskundigenpraktijk Viandenstraat Amersfoort


Zwangerschapscontroles

De eerste controle vindt plaats bij een zwangerschapsduur van gemiddeld 8-10 weken. Deze controle duurt ongeveer 40 minuten. Deze tijd hebben we nodig om vragen te kunnen stellen over de medische voorgeschiedenis. Ook willen we graag weten of er aangeboren afwijkingen in de familie voorkomen. Het is handig als je daar in de familie alvast naar vraagt.
Al deze gegevens komen op een (elektronische) zwangerschapskaart te staan. Je krijgt daar een uitdraai van, die je elke controle mee moet nemen. Het is handig om deze uitdraai ook mee te nemen als je naar de (huis)arts, de echoscopiste of op vakantie gaat. Hieronder vind je uitleg over de gebruikte termen op de kaart.
Tijdens de zwangerschap wordt je regelmatig gecontroleerd. De tijd tussen de controles is in het begin van de zwangerschap 4-6 weken. Naarmate de zwangerschap vordert worden de intervallen steeds korter. Aan het einde van de zwangerschap vinden de controles wekelijks plaats. De controles duren ongeveer 15 minuten.
We willen graag dat je ons tussen de controles door belt als je ongerust bent, er sprake is van bloedverlies, de bevalling te vroeg op gang lijkt te komen, je klachten hebt die passen bij een te hoge bloeddruk of je de baby na een zwangerschapsduur van 26 weken niet goed voelt bewegen. Meer informatie over wanneer je moet bellen tijdens de zwangerschap vind je via de volgende link:

Patiënkaart Verloskunde

Patiënkaart Verloskunde

De spreekuren worden gehouden volgens afspraak.
De spreekuurtijden zijn als volgt.

Maandag08.10-12.00 uur16.00-17.30 uur
Dinsdag08.10-12.00 uur14.00-16.00 uur
Woensdag08.10-12.00 uur14.00-16.00 uur
Donderdag08.10-12.00 uur
Vrijdag08.10-12.00 uur

Betalingsvoorwaarden

Verloskundige zorg is opgenomen in de basisverzekering. Meer informatie over de betalingsvoorwaarden vind je in de wachtkamer van de praktijk. Bij onder andere een verwijzing naar de gynaecoloog of bloedonderzoek zal de verzekering eerst je eigen risico aanspreken voordat de verzekering tot vergoeding overgaat.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Gegevens die we van je krijgen, worden opgenomen in ons dossier. Hierbij houden wij ons aan de voorwaarden die de wet daaraan stelt. Informatie hierover is beschikbaar op de praktijk.

Klachtenbehandeling

Informatie over waar je terecht kunt met een klacht vind je via deze link: www.deverloskundige.nl.